Marketing în vremea coronavirusului

Timp de citire: 8 minute 

Nimeni nu se aștepta la o asemenea situație, nici după ce ritmul de îmbolnăvire în China se acccelerase și chiar nici după apariția primelor cazuri în afara granițelor Chinei.

Deși se preconiza o criză financiară, nimeni nu bănuia că firme întregi vor pune lacătul pe uși peste noapte.

Situația pare gri și este greu de imaginat cum vor evolua lucrurile, dar un lucru e cert: economia va renaște din cenușă la fel ca Pasărea Phoenix. Este momentul în care se vor inversa polii. Business-uri care până acum nu se vedeau a vinde ceva în online vor fi nevoite de acum să își regândească întreaga activitate și gamă de servicii pentru a ține pasul cu piața. Oameni pentru care locul de muncă era sfânt se văd (de) acum nevoiți să găsească alte surse de venit și, în felul acesta, alte noi uși se deschid.

Tehnologia ia cu avânt totul, iar asta se observă până și în modalitatea de plată: la 24 martie, de exemplu, plata cu cardul a crescut de la 38.40% la peste 60%, iar în București a atins valoarea de 75% .

Nu e o perioadă de moarte economică, ci una de reorientare, de redescoperire, de renaștere.

Dacă i-am întreba pe cei mai trecuți prin viață ca noi ce-i de făcut, ”nu te culca pe o ureche” probabil că ar spune acum.

Este momentul oportun în care să te pui la masă, cu cafeaua în față și să faci o introspecție antreprenorială. Momentul 0.

Ideea aia pe care o ai încă de când erai pe băncile liceului, dar n-ai pus-o niciodată în practică? Acum e momentul să-i dai curs.

Hobby-ul pe care l-ai dat uitării fiindcă societatea nu-i dădea șansă de reușită? Fă-l business din pasiune!

Planul ăla de afaceri la care ai tăi au râs când l-au auzit și te-au trimis să îți iei și tu un job ”ca toți oamenii”? Acum e momentul lui!

Într-o vreme în care nu auzi decât #stamacasa, singura opțiune care îți rămâne este: go online!

De acum, trebuie să supraviețuiești, nimeni nu știe pe ce perioadă, într-o lume virtuală cu probleme reale:

  • Deții un restaurant: introdu comenzi online!
  • Ești designer? Deschide un magazin virtual!
  • Make-up artist? Cu siguranță sunt încă multe femei care ar plăti pentru tutoriale realizate de specialiști!

Indiferent care e nișa în care activezi, există un public online căruia să îi vinzi. Chiar și pe timp de criză.

Dacă deții deja o afacere, tot ce ai de făcut de acum este să adaptezi serviciul tău, astfel încât lumea blocată acum în fața ecranelor să îl acceseze mai ușor. Nu trebuie să ai în minte să vinzi acum, ci să te faci cunoscut. Oamenii să știe că exiști, că produsul tău e răspunsul la întrebarea lor și, mai devreme sau mai târziu, vor veni și rezultatele.

Dacă ai doar ideea, dar nu și afacerea, acum e momentul tău: ai timp să pui la punct un plan de bătaie, să creionezi strategii, să te informezi, să discuți cu specialiști, să studiezi concurența și piața.

Domeniile care îți pot oferi acum șansa afirmării sunt cele cu mare deschidere către digital: shopping online, cursuri în rețea, asigurări de sănătate, investiții etc. Până și imobiliarul s-a mutat pe Internet, cu vizionări online, poți și tu!

Deși din punct de vedere economic situația poate oferi și oportunități, trebuie, totuși, să ai în vedere mai multe aspecte prin care te poziționezi în raport cu situația actuală:

  • Fii aproape de clienții tăi.

Este foarte important ca, în aceste momente, clienții să știe că ești acolo pentru ei, că ești atent la nevoile lor și că se pot baza pe tine chiar și în vremuri incerte. Altfel, s-ar putea ca, după trecerea crizei, să se reorienteze către cineva care a fost mai mult prezent pentru ei.

  • Continuă să îți faci treaba.

Oricât de dur ar suna, trebuie să îți continui activitatea. Este foarte important să arăți flexibilitate și să te adaptezi situației, dar, în același timp, trebuie să ai în vedere continuitatea. Nu poți lua pauză atunci când piața este în impas. Arată-le clienților, colaboratorilor, chiar și furnizorilor tăi că ai lucrurile sub control. În felul acesta, vor avea mai multă încredere și vor vedea colaborarea voastră ca fiind una durabilă și de încredere.

  • Ai grijă cum și ce comunici

Poate tu te descurci bine cu situația actuală, dar alții, nu. Este foarte important cum te afișezi în perioade ca aceasta, mai ales că, acum, toată lumea e cu ochii pe ce se întâmplă online.

O abordare greșită și riști să pierzi toată credibilitatea, chiar și clienții fideli.

Fii empatic, deschis către public, nu face vânzare agresivă, nu profita de situație pentru a vinde cât mai mult, ci, mai degrabă, lasă produsul să își facă loc pe piață dacă e cazul.

În aceelași timp, nu te încumeta nici la promoții, oferte pe care altfel nu le-ai putea susține dacă vezi că vânzările tale au un trend descendent. S-ar putea să faci mai mult rău decât bine.

Poate te bucură să vinzi un produs, două, dar, când tragi linie la final, să vezi că ieși, de fapt, pe minus. Mai bine lasă piața să dicteze.

 

 

  • Nu răspândi panică!

Când se creează isterie, e foarte ușor să contribuie fiecare dintre noi la ea. Tocmai de aceea, e important ca fiecare mesaj, mai ales cele pe care le lansăm în mediul digital, să fie calm și bine gândit! Nu vrei să alertezi și mai tare populația și în niciun caz pe oamenii cu care faci business. Gândește de 2 ori înainte orice idee, lozincă sau campanie, cere și o a doua opinie și abia apoi fă-le publice. Nimeni nu-și dorește să cumpere de la un brand fără integritate!

  • Fă-ți un plan de bătaie.

Poate ai impresia că lucrurile încă merg bine pentru tine, dar trebuie întotdeauna, în orice business, să ai un as în mânecă.

Fă un pas în spate și evaluează obiectiv situația: ce merge bine, ce nu merge chiar bine, ce provocări întâmpini odată cu criza, care sunt sectoarele afacerii cele mai afectate de situație, care poate fi cel mai rău scenariu negativ. Better be prepared than sorry!

  • Ține un ochi pe situația socio-economică

Fă un inventar al măsurilor luate de autoritățile competente și vezi de ce poți beneficia. Un ajutor în plus nu e de prisos niciodată! Nu doar tu te reorientezi, ci întreg sistemul economic, așa că trebuie să fii cu un pas înaintea schimbărilor, pentru a culege ce te avantajează.

  • Creează-ți un back-up.

Nu e suficient să supraviețuiești crizei, trebuie să prosperi și după ce aceasta încetează.

Fă netwroking, prospectează piața, caută noi posibili clienți, ține întotdeauna urechile ciulite la ce se cere. Indiferent cum merg lucrurile acum, vei avea nevoie de forțe proaspete pentru a te pune pe picioare după.

Și indiferent ce alegi să faci, consultă un specialist înainte!

Autor: Lorena Nichita, General Manager rEVOLUTION Media

TOP
Open chat
Ai intrebari?