Toți ochii pe soluții!

Timp de citire: 10 minute 

Impact vs măsuri  

Nu o sa te mai întreb dacă ai resimțit criza, pentru că un lucru e clar: toți am fost afectați mai mult sau mai puțin și încă destui vor fi afectați în continuare.

Trecem printr-o perioadă de izolare care durează deja de săptămâni bune și, așa cum se preconizează, va mai dura cel puțin până la jumătatea lunii mai. Deși acum se vehiculează în spațiul public ideea că măsurile vor deveni mai puțin restrictive începând cu 15 mai, rămâne totuși o întrebare: CARE ESTE IMPACTUL REAL PE CARE ACESTEA ÎL AU, MAI ALES DIN PUNCT DE VEDERE ECONOMIC?

Nu știm încă cu certitudine cât de ”relaxate” vor fi aceste măsuri nici peste 3 săptămâni și, mai neclar de atât chiar, cât de mult îțși vor reveni businessurile începând cu această dată.

Afacerile, fie ele mai mici sau mari, stau la baza economiei, ele o fac să funcționeze, iar ceea ce se întâmplă cu acestea dictează evoluția economivă. Dacă așteptăm ca, din punct de vedere sanitar, numărul de cazuri să scadă pentru a ne ”însănătoși”, din punct de vedere economic, trebuie ca numărul de afaceri care sunt active să crească pentru a ne ”însănătoși economic”.

Să moară Trăiască și capra vecinului

Probabil știi celebra vorbă românească, ”Să moară și capra vecinului”, iar dacă faci parte din generațiile mai tinere și nu o știi din popor, atunci ar trebui să ți-o amintești viralizată, într-o adaptare cu ocazia zilei de 1 Decembrie, de McDonald’s și KFC într-o campanie comună de marketing: TRĂIASCĂ ȘI CAPRA VECINULUI!

De ce e relevantă pentru situația actuală? Pentru că în momente de criză, ceva în interiorul nostru, ca oameni, se activează și uităm să mai fim raționali. Nevoia de supraviețuire trece de la om la business și astfel se nasc situațiile în care, practic, uităm de toate principiile după care ar trebui să funcționăm. Astfel, în loc să îmbunătățim ceea ce facem noi, încercăm să denigrăm ceea ce fac ceilați.

Ca și cum am spune: dacă eu nu câștig, măcar tu să pierzi!

Ceea ce mulți nu știu și poate fi chiar un motiv de eșec: nu este important să distrugi orice urmă de concurență, ci mai degrabă să te faci remarcat pentru publicul tău țintă. Încercând tot timpul să denigrezi competiția, nu vei crește în vânzări, ci vei scădea în ochii consumatorului. În astfel de perioade, câștigători nu ies cei care taie craca de sub picioare altora, ci mai degrabă aceia care își întind o mână de ajutor reciproc.

Cea mai bună atitudine în momente ca acestea este să ne focusăm pe ceea ce avem cel mai bun de oferit, indiferent ce înseamnă asta!

  • Dacă ești antreprenor, îmbunățește produsul pe care firma ta îl pune pe piață.
  • Dacă ești angajat, dă tot ce ai mai bun la locul tău de muncă.
  • Dacă ești freelancer, învață mai mult și devino și mai bun în ceea ce faci.

Nu contează domeniul, nu contează ocupația, ci doar să facem ceea ce știm cel mai bine! Asta ne va aduce salvarea și pe durata crizei, și după ce aceasta va înceta!

Să trecem la soluții!

”Vorba multă, sărăcia omului” spune o altă vorbă înțeleaptă din popor, așa că, să trecem la ceva concret: soluțiile care să ne ajute să depășim momentele dificile!

  • Apelează la experți.

Chiar dacă poate costurile pe termen scurt sunt mari, dacă privești în perspectivă, vei avea doar de câștigat. Expertiza unui specialist poate face diferența dintre un business de succes și unul care, cel mult, supraviețuiește.

  • Investește în resursa umană.

Când e vorba de personalul pe care îl alegi să ia parte la evoluția businessului tău, sunt necesare mai multe resurse decât ai crede și nu doar financiare. Trebuie să investești timp și să alegi persoanele potrivite, cele care împărtășesc același set de valori, orientate spre creștere și, poate și mai important, care să acopere TOATE nevoile companiei tale. Pentru a face o afacere să crească, ai nevoie de un management competent, angajați cu expertiză în domeniul lor de activitate, dar și de oameni cu viziune. Atât timp cât o latură nu este acoperită, afacerea nu va atinge niciodată potențialul maxim.

  • Nu cădea în ispita reducerilor.

Poate pare o idee bună să scazi prețurile și să faci vânzare pe moment, dar este o soluție doar temporară. Scăzând prețurile, la un moment dat, pentru ca afacerea să fie sustenabilă, trebuie să faci rabat la calitate, ceea ce ar putea duce, în timp, chiar și la pierderea clienților existenți sau la plafonarea cifrei de afaceri.

  • Ține pasul cu schimbările.

Poate cel mai important aspect neglijat de majoritatea antreprenorilor este că nu se adaptează la cererea pieței. Gândește tot timpul oferta de servicii, îmbunătățește-o și extinde-o pentru a fi în pas cu nevoile consumatorului tău.

  • Adoptă modelul businessurilor mari.

Așa cum ai în viață un idol, la fel și businessul tău ar trebui să aibă unul. Adoptă strategia firmelor mari, din domeniu sau din afara lui, și încearcă să ții pasul cu ele. Inspiră-te din campaniile lor, pachetele de servicii sau chiar ofertele pe care le lansează pe piață.

Teoria e ușoară, practica ne omoară.

Acestea sunt câteva soluții pe care le poți adopta pe timp de criză și chiar și după încetarea acesteia. Tu cu ce ai completa lista?

Autor: Lorena Nichita, General Manager rEVOLUTION Media

TOP
Open chat
Ai intrebari?