Platforme de socializare sau de promovare?

Timp de citire: 8 minute 

Prezența online pentru companii, un must

Nu mai e un secret pentru nimeni că mai toate companiile s-au mutat în online, acum mai mult ca oricând, datorită situației generate de pandemia de COVID-19.

Ce e de făcut? Well, just go with the flow!

Dacă vrei să ai succes, mai ales într-o piață în continuă transformare, nu ai altă soluție, decât să te adaptei. Așa se face că, în doar câteva săptămâni, firmele, mai mici sau mari, indiferent de obiectul de activitate, a trebuit să își regândească gama de servicii, să se poziționeze și să adapteze la noua piață: cea online.

A fost vorba de instinct de supraviețuire sau au descoperit gâsca cu ouă de aur și abia acum și-au dat seama ce potențial are lumea online pentru afacere?

Indiferent că erau prezente încă dinainte de pandemie sau abia au pătruns în lumea online-ului, beneficiile prezenței în mediul digital favorizează orice companie!

Fă primii pași acum, bucură-te de rezultate mai târziu!

Ok, trebuie să recunoaștem, încă de mici ne-am dorit să avem propria noastră afacere, să fim propriul nostru șef.

Ne dorim toți asta, dar prea puțini știu ce-i de făcut să ajungi acolo.

Dacă vrei totuși să pătrunzi în lumea business-ului, există câteva reguli de care trebuie să ții cont, indiferent că faci asta online sau... offline.

Pentru început, trebuie să identifici o nevoie și să vii cu un produs sau serviciu care să o satisfacă.

Pe cât de ușor sună, pe atât de dificil poate fi!

Încă de la Revoluția Indrustrială încoace, nevoile oamenilor s-au schimbat și marketingul în sine a trebuit să evolueze. De la modul de vânzare practicat înainte de aceasta, de tip push, când produsele erau ”limited edition”, cum le-am numi acum, iar cererea era mare, s-a trecut la o vânzare de tip pull. Trebuie să faci consumatorul să te caute el pe tine, nu mai trimite nimeni în secolul al XXI-lea oameni din ușă în ușă să vândă produsul x sau produsul y.

Mai mult, piața este saturată de produse din aceeași categorie, servicii de același fel și competitori care se luptă încontinuu să demonstreze cine are cel mai bun preț și calitatea cea mai ridicată.

Așadar, trebuie să faci un pas în fața acestei mulțimi. Trebuie să gândești un produs (sau o gamă de produse) care nu numai că satisface o nevoie, dar are și acel je ne sais quoi care îl face mai bun decât concurența.

Odată cu gândirea unui astfel de produs, e de la sine înțeles că trebuie și o analiză a pieței, astfel încât să șii exact în ce categorie te poziționezi și, mai ales, care e concurența ta, directă sau indirectă.

Dacă știi ce vrei să vinzi, acum trebuie să te gândești și... de ce, cum, când, unde și tot așa!

Mai mult decât produsul în sine, cumpărătorul e interesat de la cine cumpără. Așa că pune-ți toate aceste întrebări, analizează care sunt valorile tale, misiunea, ce viziune ai pentru firma ce urmează să ia naștere (sau renaște online) și pune-le pe toate pe foaie: reprezintă piatra de fundație a brandului tău!

De la idee, la... promovare online

Și acum, că ai toate datele problemei, să trecem la rezolvare!

Am stabilit deja cum vrei să arate business-ul tău, ce trebuie să iei în considerare, acum trebuie să vii cu un plan de lucru pentru a-i da viață!

Și pentru că am căzut deja de acord că online-ul e vital, mai ales în perioada aceasta, uite o serie de aspecte de care trebuie să ții cont:

  • Prezența pe principalele platforme de socializare, Facebook și Instagram, este obligatorie. Cum altfel ai putea să atragi o audiență cât mai mare și să ajungi la consumatorul tău final dacă nu fiind acolo unde e cel mai prezent, online? 

Chiar dacă folosim rețelele de socializare pentru, ai ghicit!, socializare, acestea reprezintă foarte bune metode de promovare! Audiența la care pot ajunge campaniile este mai mare ca în cazul oricărei alte forme de promovare și beneficiezi nu de o singură rețea, ci de un întreg sistem, așa că ar fi păcat să nu îl folosești în interesul tău!

  • La fel ca în natură, trebuie să creezi un ecosistem. Toată prezența ta online trebuie să țină cont de strategie și de obiectivele pe care le-ai setat inițial. Doar să postezi, mai des sau mai rar, după caz, nu te va ajuta la nimic dacă nu ai și o strategie în spate.

Deși ne distrăm dând scroll, să nu pierdem din vedere că vrem să ne și promovăm, așa că obiectivele setate trebuie să ne însoțească în luarea oricărei decizii, iar prezența noastră online e decisivă pentru succesul sau, dimpotrivă, eșecul afacerii! Tocmai de aceea, pornim de la valori în crearea brandului, remember?

  • Nu face totul după ureche. Deși promovarea online e destul de cost-efficient, trebuie să o faci cu cap. Apelează la experți, consultă-te cu specialiști și ascultă-le sfatul dacă vrei să ai rezultate, altfel, vei fi doar o altă firmă dintr-o mulțime care vrea să vândă ceva. 

Fiindcă stăm foarte mult cu nasul în telefoane, avem tendința să credem că știm toate secretele Facebook-ului și că suntem master trainers când vine vorba de Instagram, dar, ghici ce? Fără o echipă de specialiști în spate, care să te ghideze, s-ar putea să nu primești nici like-ul cel de toate zilele.

  • Dacă vrei să ai rezultate, trebuie să ai în vedere, totuși, că vor fi și costuri. Asigură-te că pui pe lista cheltuielilor lunare și un buget de campanii sau nu vei face altceva decât să te rogi că le-a plăcut prietenilor tăi postarea atât de mult, încât vor trece dincolo de butonul de ”Like” și vor cumpăra.

Scopul nu este să îți dea mama, tata, fratele sau prietenul Like, ci să vinzi, pentru că aici vorbim de afacerea ta, iar dacă vrei să ai succes, trebuie să fii dispus să și investești, așa că nu omite să pui deoparte banii de campanie lunar, nu se știe ce idee îți vine pe parcurs și dai lovitura cu una dintre cele mai atractive campanii de promovare!

 

Și pentru că unei business person ăi stă bine cu succesul, lasă socializarea și începe promovarea! Ai toate uneltele la dispoziție, fă planul de atac și go online!

Autor: Lorena Nichita, General Manager rEVOLUTION Media

TOP
Open chat
Ai intrebari?