Ce înseamnă responsabilitatea în business

Timp de citire: 9 minute

”Am încercat toate metodele și business-ul meu tot nu produce cât mi-aș dori”

De câte ori ai zis sau auzit scuza asta?

În toți anii aceștia de experiență, am învățat, mai mult ca orice altceva, un lucru greu de acceptat: oamenii găsesc mult mai ușor scuze și motive să se plângă decât găsesc soluții reale!

Chiar și business-urile mari, care funcționează bine, sunt tot nemulțumite și se plâng de angajați, de colaboratori, de promovare, chiar și de aportul consumatorului final la cifra de vânzări.

Din punctul de vedere al antreprenorului, tot cei implicați în proces sunt responsabili de rezultatele nefavorabile, mai puțin... surpriză: el!

Studiu de caz: colaborările pe care le aveam în Germania, la începuturile rEVOLUTION Media, când externalizam serviciile și nimeni nu își asuma răspunderea pentru ceea ce se întâmpla, deși stabileam concret strategia de marketing și vânzări și, mai ales, direcția de comunicare pentru a ajunge la publicul-țintă.

Cu așa mod de lucru... așa și rezultate.

Practic, partea de consultanță pe care noi o ofeream nu aveam niciun efect, întrucât auzeam doar: ”vom face ca atare”, dar nimic nu se întâmpla.
Cam așa am ajuns să includem și partea de implementare în serviciile noastre, dar despre acestea poți afla mai multe navigând pe site, în zona de servicii.

Asumarea responsabilității în business de la A la Z

Oamenii sunt delăsători de fel, e în natura noastră. Această trăsătură e și mai pregnantă în cazul nostru, al românilor, să procrastinăm. Am observat asta mai mult ca oricând reîntorși în țară și colaborând cu firme mai mari sau mai mici.

Soluția găsită de noi: am creat departamente, am internalizat întreg procesul și, în felul acesta, ne-am ocupat de tot, de la strategie, la implementare și chiar creare de conținut. Cu alte cuvinte, NE-AM ASUMAT RESPONSABILITATEA PENTRU CEEA CE FACEM.

Concluzia: toate companiile, fără excepție, care au înțeles că trebuie să fie responsabile, că trebuie să te caracterizeze seriozitatea pentru a obține rezultate, le-au și obținut. Pentru cele pentru care totul e doar o joacă, un du-te vino al încercărilor, lucrurile nu au stat la fel și probabil nu vor sta nicicând.

Acestea din urmă sunt ușor de identificat și au în comun următoarele:

  • Nu funcționează după un plan bine stabilit. Mentalitatea e mai degrabă go with the flow, aș încerca și aia... dar parcă ar merge și așa... nicio strategie pe termen mediu și/sau lung, vor doar rezultate. Ei bine, rezultatele în doar 2-3 luni apar destul de rar, ai nevoie de consecvnță, de strategie și să lucrezi pentru ele, dar și să te înarmezi cu răbdare.
  • Vor rezultate după 2 săptămâni. Cu siguranță și tu ai zis sau știi pe cineva care a zis că, dacă azi am început promovarea și mâine nu sunt rezultate, nu e ce trebuie. Oh well... răbdare și iar răbdare. Nimeni nu are secretul rezultatelor peste noapte, poți ajunge la cifrele pe care ți le dorești doar prin testare, încercări și resurse investite. Cine spune că știe rețeta-minune să obții ceva fără să dai, în primul rând, nu are nicio treabă cu realitatea.
  • ”Online-ul nu e pentru mine și business-ul meu”. WROOONG! Online-ul e pentru toată lumea, toate business-urile ar trebui să fie prezente aici, pentru că aici e viitorul.Probabil unul din motivele pentru care cineva crede asta este că promovarea online este foarte ieftină, așa că nu o apreciază îndeajuns.
  • Nu își asumă perioada în care trebuie să atragă clienții. Chiar și aici, e nevoie de responsabilitate, e nevoie să înțelegi că trebuie să construiești, step by step, o bază de clienți și apoi să ai grijă ca aceasta să crească și să ai și un grad de retenție bun.
  • Nu vor să încerce nimic nou, niciodată. Ai zice că în 2020, nu mai găsești pe nimeni care să vrea aceleași replici învechite de marketing, de vânzare, reduceri peste reduceri, promoții... Ai fi uimit, dacă interacționezi cu mai mulți antreprenori, să vezi câți încă își doresc marketing clasic, chiar dacă acesta nu mai funcționează în zilele noastre.
  • Nu țin cont de dorințele clientului... vor doar să vândă. Asta vorbește de la sine.
  • Ard piața prea repede. În loc să pună preț pe client, merg pe principiul ”vin alții”. Ghici ce? Vor veni, dar vor vrea calitate, vor vrea servicii personalizate, iar vorba se va duce în jur și, la un moment dat, dacă nu acorzi atenție clientului, nu vei mai avea de unde să atragi alții noi.
  • Renunță prea ușor. Cum apare un hop... cum închid ușile. Nu încearcă, nu se adaptează, nu vor să ducă lucrurile la următorul nivel, preferă să pună punct și să o ia de la capăt.
  • Nu sunt all in, cea mai mare greșeală pe care o poți face în business.

Ce îți aduce responsabilitatea în business

Fiind responsabil, în primul rând, ești conectat la tot ce se întâmplă, trăiești, pe pielea ta, fiecare mișcare din business.

Apoi, tot asumându-ți responsabilitatea, poți să acționezi mai bine pe viitor dacă acum, să spunem, ai făcut o greșeală.

Tot fiind conectat la realitate și asumându-ți când ceva a mers prost din vina ta nu vei fi dezamăgit. Vei înțelege rezultatele ca atare și vei ști cum poți îmbunătăți totul data viitoare.

 

Fă un bine afacerii tale, asumă-ți responsabilitatea pentru deciziile pe care le ei și fă primii pași spre schimbare. Iar dacă vrei să afli mai multe despre responsabilității în obținerea rezultatelor, Gabriel îți spune mai multe în videoul de mai jos.

Autor: Lorena Nichita, General Manager rEVOLUTION Media

TOP
Open chat
Ai intrebari?