Care sunt pasii corecti in social media?

1. INCEPE ODATA

Este inutil cred sa mai spuneam de cate ori am intalnit acest exemplu!

Blocati in gandire si analiza deoarece asa suntem invatati inca din scoala, acest obicei de procrastinare este daunator productivitatii! Primul pas este sa incepi si daca tot incepi fa-o corect. Desi pare simplu Social Media nu mai este un mediu simplu acesta a devenit extrem de complex si cum folosesti tool-urile iti poate impacta business-ul inca de la inceput in BINE sau in RAU.

Toate acestea fiind spuse, NICI O ACTIUNE este TOT O ACTIUNE deoarece in tot acest timp, in plina miscare antreprenoriala, apar concurenti ZILNIC ce doresc o parte din "PLACINTA TA".

2. AI RABDARE

Nimic cu adevarat important nu se intampla peste noapte. Desi pare contrariu vitezei cu care se misca lumea de azi, cei ce castiga tot timpul sunt cei ce inteleg ca este EXTREM de important sa ramai in joc cat mai mult.

Aici va prezentam si prima calitate pentru a avea rezultate pe social media: CONTINUITATEA!

Tinand cont ca este o implozie de continut la nivel global, algoritmul din Social Media, Fb, Insta, YouTube etc. devin din ce in ce mai pretentioase in ceea ce priveste modul in care disperseaza informatiile: Regula cea mai importanta din Fb, cel putin, este regula de 50% asta inseamnand ca un business trebuie sa fie minim activ 50% din timpul cel mai scurt inregistrat de algoritm. Care este aceasta perioada inregistrata? 1 Saptamana, iar cum o saptamana are 7 zile concluzionam ca daca postezi organic mai putin de 4 ori pe saptamana vei fi afectat algoritmic, si credeti-ne ca acest algoritm este extrem de obiectiv si nu poate fi influentat altfel decat de metrice.

Respecti si esti respectat. Asadar este extrem de important ca si strategiile create sa fie foarte bine legate de produsele/serviciile promovate.

Daca faci doar acest lucru, usor usor vei fi din ce in ce mai apreciat de algoritm deoarece orice platforma doreste sa isi protejeze creatorii adevarati de continut. Cum stim asta? Din teste, am observat ca daca paginile sunt mai vechi si active, concurentei ii este extrem de greu sa le fure audienta. Si este total logic, nici tie nu ti-ar place ca dupa 5-7-10 ani investiti sa vina cineva nou si sa iti ia intr-o clipa tot ce ai construit. Corect?

3. CAUTA UN EXPERT!

SOCIAL MEDIA este extrem de dinamic. Platformele sufera nenumarate schimbari zilnic!!!!!!

In mod normal ar trebuii sa fi mereu la punct cu toate aceste schimbari in schimb pentru a face asta corect ar inseamna sa iti ignori activitatea principala si business-ul tau va avea de suferit. Oamenii buni la toate sunt defapt buni la nimic.

Asa ca, nu pierde timp, cauta un expert ce iti poate scala business-ul utilizand TOOL-urile in avantajul tau. Intelege intr-un final ca doar sa te plasezi in raport cu piata din punctul de vedere al pretului sau calitatii de face defapt sa fi unul dintre ei. Asta inseamna ca singur iti atragi concurenta.

TOP
Open chat